Line up

La Jungle

maandag 17 juli 2017 - 20:00 uur

La Jungle is een duo uit Wallonië dat de temperatuur doet stijgen met een gitaar, een casio keyboard en een drumkit. Meer hebben ze niet nodig om iedereen mee te sleuren naar de primitieve kern van rockmuziek. Als je even de ogen sluit, waan je jezelf rond een groot vuur in het midden van de jungle waar twee wildemannen je met een oerdrum meeslepen in een ritmisch verhaal. Niet te missen voor degenen die later op het festival nog willen meepraten.

Equal Idiots

maandag 17 juli 2017 - 21:00 uur

Equal idiots werd door Studio Brussel in 2016 tot winnaar uitgeroepen van De Lokale Lichting en sindsdien gaat het snoeihard. Het duo brengt punkrock met ballen en spelen alle festivalpodia volledig plat. De prille twintigers beloven een stevige wervelpunkwind los te laten op Kneistival. Er is gelukkig al bewijs genoeg dat dit hen ongetwijfeld zal lukken.

The Subs

maandag 17 juli 2017 - 22:30 uur
The Subs live!

Bam! Een zot feestje op de openingsavond van Kneistival met de mega madness van The Subs. Een zinderende sfeer waarin het onmogelijk stilstaan is. Elke bezoeker mag zich opmaken om eens goed te zweten en volledig los te gaan tijdens dit weergaloze dansoptreden. The Subs bewezen reeds op alle grote festivals in binnen- en buitenland over een verschroeiende set te beschikken. Met monsterhits zoals “Face Of The Planet”, “Don’t Stop” en “Close To Faith” zal de wereld weten dat Kneistival begonnen is.

Alaska Gold Rush

dinsdag 18 juli 2017 - 20:00 uur
Alaska Gold Rush

Alaska Gold Rush is het verhaal van twee goudzoekers die hun pikhouweel en spade inruilden voor een gitaar en een drumstel. Het duo bevindt zich op het kruispunt tussen Amerikaanse songwriting, blues uit de jaren 20, folk uit de jaren 60 en de dynamiek van de hedendaagse indierock. Na een eerste EP en overwinningen op Circuit, Verdur Rock en Jonge Wolven waren ze al te zien tijdens Les Nuits, Dour, Les Ardentes en Glimps. Kneistival presenteert jaarlijks enkele groepen om te ontdekken en Alaska Gold Rush is er dit jaar zeker één van!

Jett Rebel

dinsdag 18 juli 2017 - 21:00 uur

De onweerstaanbare sexy rocksongs van Jett Rebel zijn in Nederland niet meer weg te denken uit de hitlijsten. Als je deze flamboyante rockster en zijn fantastische band live ziet spelen vergeet je alles om je heen. Verwacht het onverwachte, een artiest die grenzen op durft te zoeken, een live-band die bruggen kan slaan en een show die een eerbetoon zal zijn aan échte muziek. Muziek met een randje, muziek met emotie, muziek met diepgang, muziek met liefde. In 2016 kondigde Jett Rebel aan 3 albums te willen uitbrengen. Het begon met het lo-fi-album "Truck", gevolgd door "Don't Die On Me Now" waar de gitaren werden ingeplugd. Onlangs kwam het derde album in 12 maanden uit, met de veelzeggende titel "Super Pop". Dit laatste album nam hij weer voor de volle 100% in zijn eentje op. Het is eigenlijk niet voor te stellen hoe hij dat gedaan heeft als je het beluistert. Het is hoe Jett Rebel is: doorgaan zonder te stoppen!

Admiral Freebee

dinsdag 18 juli 2017 - 22:30 uur

De waanzinnige livereputatie van de admiraal en het feit dat het er elke keer opnieuw boenk op is, dat zijn twee redenen om deze dag met donkerrood in je agenda aan te stippen. Admiral Freebee lanceerde vorig jaar zijn zesde album “Wake Up And Dream” en meer dan ooit laat de band zichzelf vrij meevoeren door de eigen songs. Geef ons maar “Too much of everything”, Kneistival is klaar om volledig mee te gaan in het verhaal van deze straffe band.

Ketnetband

woensdag 19 juli 2017 - 14:30 uur

De kidsnamiddag op woensdag is in razend tempo uitgegroeid tot een vaste waarde op Kneistival. De Ketnetband duidelijk ook want voor de derde keer op rij zijn ze van de partij. Met een wervelende nieuwe show zorgen de wrappers voor een swingende en knotsgekke show. Jong en minder jong, iedereen welkom om mee te dansen en te springen, het wordt gigantisch cool!

Amongster

woensdag 19 juli 2017 - 20:00 uur

Amongster neemt je mee in een spannende zoektocht zonder bestemming. Ergens tussen indie en elektronica dropt hij songs die niet in een vakje te plaatsen zijn. Dromerig met een uniek stemgeluid. De band komt niet geheel uit het niets; in 2014 werd de band gekozen als een van de winnaars van De Nieuwe Lichting waardoor ze reeds speelden op Pukkelpop. In 2015 volgde een EP waarvan de tracks ‘Bright Life’, ‘Leo’ en ‘Salrow’ de playlisten van StuBru en Radio1 bereikten. Daarnaast speelde hij op diverse festivals en deelde hij podia met onder andere Perfume Genius, Blaudzun en Editors. In het voorjaar werd een nieuwe release op het publiek losgelaten en Kneistival is één van de gelukkige festivals die de band dit jaar mag verwelkomen.

Tout Va Bien

woensdag 19 juli 2017 - 21:00 uur

Jan Wouter Van Gestel uit Mechelen is in 2013 één van de drie laureaten van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel. Hij komt als Tout Va Bien door de grote poort binnen met een straffe Engelstalige bewerking van ‘Ne Me Quitte Pas’ van Jacques Brel. De toon is meteen gezet, het echte werk kan beginnen. Met producer Arne Van Peteghem (Styrofoam, The Notwist) maakt hij ‘This Fight’, een prachtig kleinood dat wekenlang in De Afrekening van Studio Brussel kampeert. Aansluitend nemen de twee in Los Angeles het debuutalbum ‘Kepler Star’ (2015) op. Tout Va Bien wordt meteen naar de toplaag gekatapulteerd van de - toch wel zeer straffe - Belgische elektropop. Op de nieuwe EP ‘a CURIOUS ENCOUNTER with’ brengen sjieke namen als Tim Bran (London Grammar, La Roux), Colin Leonard (Beyoncé, Rihanna) en Phil Tan (Justin Bieber, Snoop Dogg) alles in stelling voor lange en verre wereldreizen.

SX

woensdag 19 juli 2017 - 22:30 uur

SX klinkt net zo surrealistisch als Magritte en heeft het mystieke van Van Eyck. Deze avant-garde popband brengt een adembenemend concert dat zelfs de meest onverschilligen in het publiek breed glimlachend doet dagdromen. Hun nummers kamperen steevast in de playlists van Studio Brussel en vorig jaar speelden ze op heel wat grote festivals. Een ideale afsluiter van een fascinerende avond op Kneistival!

St. Grandson

donderdag 20 juli 2017 - 20:00 uur

St. Grandson, één van de winnaars van De Nieuwe Lichting van Studio Brussel brak dit jaar helemaal door. Nummers zoals You Will Find, Midnight Swim en Growin’ Older klinken ondertussen vertrouwd op de radio. Ze doen je dagdromen en leiden je probleemloos naar een zorgloze, warme zomeravond. Doe hier nog een prachtige zonsondergang bij en we hebben straks weer een fantastische herinnering om te koesteren bij.

Les Truttes

donderdag 20 juli 2017 - 22:15 uur

Superlatieven schieten tekort: awesome, amazing, fantastic …? Allemaal waar! maar ontoereikend … Daarom zeggen ze het nu zelf in hun eigen woorden: Les Truttes are Larger than Life! In de gloednieuwe show, “The Empire Strikes Black” verandert de set in een donker circus vol risico’s en gevaar, humor en magie, verwondering en ontroering. The Force is strong with this one! Les Truttes, een muzikaal totaalspektakel dat niemand onberoerd zal laten.

Robert

vrijdag 21 juli 2017 - 20:00 uur

Jaarlijks organiseert Jeugdclub 't Verzet een übercoole wedstrijd voor muzikaal talent uit West-Vlaanderen. De winnaar van deze finale krijgt een podiumplek op Kneistival. Uit meer dan 40 inzendingen werd dit jaar door een professionele jury gekozen voor Robert uit Knokke-Heist. Deze lokale helden brengen stevige rock en lijken verdacht vertrouwd te zijn met onze mainstage.

Meuris

vrijdag 21 juli 2017 - 21:00 uur

Duizendpoot Meuris verheugt ons met een bezoek en dat zal elke vierkante meter van het Heldenplein geweten hebben. In februari verscheen zijn album “Vigilant”. Zijn laatste creatie klinkt soms vintage, soms duister, soms opvallend poppy. De band neemt je mee in een weergaloos liveconcert dat aait en bijt tegelijk!

De Dolfijntjes

vrijdag 21 juli 2017 - 22:30 uur

Bitter ernstige accordeon-clubhouse gedoopt in de zwarte ziel van ons diepe West-Vlaanderen. De Dolfijntjes zijn terug van weggeweest. Dampend en stampend. Waanzinnige popsongs, puur en onversneden. Komende zomer spelen ze slecht een beperkt aantal optredens, maar wel in een extra grote bezetting. Kneistival, hou je klaar voor het langverwachte onverwachte!

The Devilles

zaterdag 22 juli 2017 - 20:00 uur

Alsof de jaren ’80 nooit hebben bestaan, speuren The DeVilles door alle rock waar je borsthaar van krijgt, om dan elk grijs haartje nauwgezet te epileren. Een levendig brouwsel van seventies rock en rauwe blues dat reeds op vele podia gesmaakt werd. Een ideale starter op de slotdag van het festival dus! Vorig jaar stormden The DeVilles naar de studio met Niels Hendrix (Fence) en Cédric Maes (Sore Losers) in de laadbak van hun roestige pick-up truck. Dat leverde de strakke plaat “Komodo” op. U bent gewaarschuwd want deze heren zijn een gevaar voor alle trommel- en maagdenvliezen.

George Baker ft. Reservoir Dogs Band

zaterdag 22 juli 2017 - 21:00 uur

De cult en de pulp van de wereld van Quentin Tarantino landen op het podium van Kneistival. Samen met de fantastische George Baker brengen The Reservoir Dogs Band de kenmerkende muziek uit de vele films. George Baker is vooral bekend van zijn wereldhit “Little Green Bag” dat werd gebruikt in de soundtrack van Tarantino’s Reservoir Dogs. Van Dusty Springfield en Stealers Wheel naar Chuck Berry en Nancy Sinatra. Bereid je voor op de ultieme Tarantino ervaring in muziek én beeld!

Only The Lonelies (closing party)

zaterdag 22 juli 2017 - 22:30 uur

Het is tijd voor Studio Brussel XXL! Only The Lonelies zijn rock -'n- roll kermisdj' s Nelles De Caluwe en Pieter V(anassche). De closing party van Kneistival wordt een mashup van afrekeningsklassiekers, botsautoplaten & hit tunes uit de 21e eeuw. Elvis over Arctic Monkeys, Stromae, Netsky, en Daft Punk. Feelgood vibes, check! De dames nodigen uit. Love, pretty women & Only the lonelies!